pagi berkumpul depan markaz baru (dekat masjid saif) area istad juga.
mesti tunggu member mantiqah abu bakr ni..
sabar-sabar..

seperti biasa jalan ke kaherah sentiasa meriah!
berpusu-pusu manusia dengan maksud yang berbeda.

dari kejauhan kemegahan mesir terlindung dengan kabus pagi..
tanda musim sejuk mula merayap masuk.

sampai disini agak lewat..

aksi muja mintak kurang harga.

le 300 perseorangan!
wah! memang kapak..
taun lepas tak mai tempat ni..

dari pada dikapak oleh arab baik kita lari dulu..


haaa..ni tempat taun lepas..
dalam le 60 sorang!

sesi taaruf dan ramah mesra dengan kuda.

ust faizal adamy memberi teknik kawalan kuda yang berkesan





ust abdullah al-khairi pengarah kembara berkuda


pengerusi pun ada.

kembara bermula..
menyelusuri terik mentari di atas hamparan sahra


berhenti rehat di sini..













ada kemalangan berlaku..

kembara diteruskan..


pyramid dihujung mata

bergambar kenangan


2 jam setengah berkuda..
cepat sungguh masa berlalu
balik untuk solat zohor

solat zohor di masjid



ramai yang sakit pingang..



lauk istimewa..
tak boleh tambah,limited edition!

lepas solat dan isi tenaga sambung misi jelajah pyramid
melihat dari dekat



ada juga yang buang duit dalam tu..


nak naik unta kena bayar lebih sikit..




petang bertolak balik shibin..
tahun depan boleh datang berkuda lagi..


2 comments:

Anonymous said...

Salam....
Mabruk la bro2 di Shibin...u all semakin Mantoppp nampaknya ek..ada perubahan,,,masa ana dulu x sempat pulak nk pi berkuda mcm u all.Bila tgk pic2 yg u all upload nie teringin sangat nk naik kuda mcm tu,,,but apakan daya semuanya telah berlalu.Insya Allah ada rezeki ana nk pi melancung jg ke Mesir suatu hari nanti.Selamat Berehlah!!!

nikDaengPelangi said...

LETAK LA GMBAR2 KAMI YANG DAH BALIK KE MALAYSIA NI... TAKLEH TGK SANGAT LA GMBAR2 NI..SEDIH..
NIK